EN DE NL PL

Skien

In de winterseizoen is Špindlerův Mlýn volkomen uniek en biedt de beste omstandigheden voor het skiën in het hele land. Het skicentrum van Špindlerův Mlýn wordt terecht als de hoofdstad van wintersport in de Tsjechische republiek genoemd. In de uistekende skigebied van de stad ( St. Pieter, Hromovka, Medvědín, Horní Mísečky, Labská) staan ter bescchikking in totaal 6 kabelbanen, 12 skiliften en 28 km skipistes. Alle skipistes worden dagelijks onderhouden, kunsmatig aangevuld met sneeuw en zijn geschikt zowel voor gevorderde als voor beginners en de kinderen. In de skischolen wordt ski-onderwijs gegeven, verhuurbedrijven en winkels bieden alle sportuitrusting.

Skigebied St. Pieter is de meest belangrijek sportieve centrum in Špindlerův Mlýn, waarin elk jaar belangrijke wetstrijden plaatsvinden. Direct op het terrein staan ter beschikking drie kabelbanen en vijf skiliften. De skipistes zijn voor wat betreft het hoogteverschil en onderhoud van de beste kwaliteit in het gehele land. Veel bezocht wordt ook de snowboardingpark U rampy. Met het andere skigebied Medvědín wordt St. Pieter met de skibuslijn verbonden.

Skigebied Medvědín, is verbonden mat skigebied op Horní Mísečky met een kabelbaan en wordt steeds meer bezocht door skiërs, die van ongestoord skiën in de zon houden. Er is een zeer goede zwarte en rode skipiste, die met name voor het sportief skiën is bestemd. Voor de beginners en gezinnen met kinderen is het skigebied Horní Mísečky ideaal, waar vier skiliften, altijd goed onderhouden skipistes en een snowpark voor snowboarding ter beschikking staan.

Het avondskiën op Hromovka – in bedrijf dahelijks tussen 18.00 en 21.00 hod – langste skibaan voor avondskiën in de Tsjechische Republiek, in de gehele lengte van 1600 m met kunstmatige versneeuwing. Kunstmatige verlichting 20-100 LUX maakt een kwalitatief hoogwaardige skiën zovel voor het publiek als voor de wedstrijden van de wereldskifederatie FIS.

Skiloop

Aan hun trekken kommen ook in Špindlerůn Mlýn de liefhebbers van se skiloop. De skiloopbanen in de omgeving (bijna 100 km dagelijks onderhouden banen) zijn populair onder de skiloopenthusiasten. Se uitgangspunten voor de tochten op bergkammen zijn: het skigebied St. Pieter, buffet Na Pláni, samenloop van de rivieren de Elbe en de Witte Elbe en Horní Mísečky.

De gasten kunnen bovendien in het skigebied Horní Mísečky gebruik maken van een skiloopstadion ( 6 wetstrijdcircuits met lengte van 1,5 t/m10 km) . Deze circuits liggen op zeespiegelhoogte van 1040 m en worden door beste tsjechische sportmensen gebruikt.