EN DE NL PL

Zomeractiviteiten

Ook al beslist u om een zomervacantie door te brengen met tochten op de bergkammen of de fietstochten, zal het Reuzengebergte voor u altijd het idele achtergrond betekenen. Špindlerův Mlýn biedt u ideele omstandigkeheden voor het fietsen zolas voor de voettochten. Het hele gebied is letterlijk doorwoven bij een dicht en goed bewerkt net van gemarkeerde voet- en fietspadden, die u mogelijk zullen maken, het unieke landschap hier met vele heerlijke uitzichten leren kennen.

 •  paardrijden - Kněžice (tussen Vrchlabí en Benecko)
 •  uitzichtvluchten ( Vrchlabí)
 •  bobbenbaan Medvědín en het langste MONKEY park
 •  tennis (5 graveltennisvelden in Sint Pieter met mogelijkheid voor het organiseren van tennistornooi)
 •  paragliding (start op de berg Medvědín en in Sint Pieter)
 •  sauna, fitness, masages
 •  AQUA park
 •  vissen

Fietsen

De fietsroutes en fietspadden in Reuzengebergte behoren tot de meest gezochte. De beboste hellingen van het gebergte trekken de montain-bike-enthusiasten, waarbij in het voorgebergte ook routes voor minder voortreffelijke fietsers te vinden zijn. Voor het bergfietsen zijn in het Reuzengebergte 27 routes gemarkeerd. Špindlerův Mlýn biedt tevens in zijn omgeving zeer kwalitatief hoogwaardige en aangename fietsroutes en fietspadden zowel voor berg- als voor de trekfietsen.

Voor groepen kunnen fietstochten met gids worden geregeld. Regelmatig worden ook wedstrijden van bergfietsen georganiseerd. In het terrein in Sint Pieter is geopend een nieuwe baan voor berg- en dualfietsen – de bike park.

Het skicentrum Špindlerův Mlýn garandeerd ook in zomer in de locaties Sint Pieter en Medvědín het bedrijf van moderne kabelbanen waar het mogelijk is de bergfietsen op mee te nemen. De eindstationen van beide kabelbanen zijn niet alleen maar de uitgangspunten voor vele fiets- en wandelroutes maar bieden ook heerlijke uitzichten op de bergkammen van Reuzengebergte inclusief de uitzicht op de hoogste berg van het gebergte en tegelijkertijd van de Tsjechische Republik - Sněžka (1602m).

Tips voor trips:
- wandeling door het dal van de rivier de Witte Elbe
- tocht op de hoogste berg Sněžka of naar de bron van de Elbe
- bezoek aan Reuzengebergte-museum te Vrchlabí
- de berg Zlaté návrší, de huten Špindlerovka, Luční Bouda etc.

Zwemmen

Ongeveer 300 m van het gebouw met appartementen vlakbij de instapstation van de kabelbaan Medvědín bevindt zich een moderne aquapark met tobogans. Nog andere overdekte zwembadden vindt u ook in Vojenská zotavovna Bedřichov (Legerrecreatiehuis Bedřichov). In de zomertijd is voor het zwemmen ook de stuwmeer Labská přehrada geschikt.