EN DE NL PL

Wandelen

In de zomer kunnen in Horní Mísečky niet alleen de niet veeleisende toeristen, die voorkeur geven aan kortere wandelingen zonder grote hoogteverschillen terecht, maar ook de enthousiaste bergwandelaars kunnen van hieruit meer of minder zware voettochten dwars door het gehele Reuzengebergte heen maken. Dankzij de unieke ligging midden in het Reuzengebergte is Horní Mísečky inderdaad een uniek uitgangspunt voor vele voet- en fietstochten op de bergkammen van het Reuzengebergte.

Een leerpad leidt u tot aan de oorsprong van de rivier de Elbe, die zich op een afstand van minder dan 6 km van Horní Mísečky bevindt. Van hieruit kunt u verder wandelen tot aan de Sneeuwkuilen (Sněžné jámy), op het bergkamhoofdpad op de Tsjechisch-Poolse grens en verder tot aan de hut Luční bouda of de hoogste berg van Reuzengebergte Sněžka. Het stadje Špindlerův Mlýn ligt op een afstand van slechts 3,5 km. Voor fietsers zijn er verschillende soorten geschikte paden en wegen zoals b.v. de voor het autoverkeer gesloten weg in de richting Vrbatova bouda die verder leidt tot aan de hut Labská bouda).

Voor het transport van uw fietsen naar meer verafgelegen plaatsen kunt u gebruik maken van de cyklobussen van het Reuzengebergte, alsmede van de kabelbanen op Medvědín en in St. Pieter (geopend in het zomerseizoen dagelijks van 8:00 tot 18:00 uur).

Op de berg Zlaté návrší tot aan de berghut Vrbatova bouda kunt u ook in het zomerseizoen reizen met de buslijn. De halte bevindt zich rechtstreeks bij onze appartementen.

Ook de liefhebbers van het paddestoelenzoeken komen bij ons aan hun trekken. Het specifieke mikroklimaat van de bergen garandeert ideale omstandigheden voor het verzamelen van bosvruchten (paddestoelen, bosbessen, frambozen, etc.).

Dankzij hun ligging bieden de appartementen aan de bezoekers een wondermooi uitzicht, niet alleen op de machtige bergkammen in de omgeving, maar ook op de schilderachtige bergdalen.

Fietsroutes

Tips voor trips

 De gemarkeerde wandelroutes leiden u naar de bekende plaatsen zoals Dvoračky, Zlaté návrší of Špindlerův Mlýn, dat op afstand van een kleine 4 km ligt. In Špindlerův Mlýn bevindt zich b.v. de zomerbobbaan, aqua-park, squash, minigolf, tennis en vele andere attracties. De kortste weg naar de bron van de rivier de Elbe begint ook bij ons. U raakt betoverd door de wondermooie uitzichten vanaf de berg Zlaté návrší over de bergkammen in richting van Sněžka aan de ene kant en op het Boheemse paradijs aan de andere kant.

 Voor het bereiken van de berg Zlaté návrší en van de berghut Vrbatova bouda kunt u gebruik maken van de buslijn, die in de zomer ongeveer elke 20 minuten in beide richtingen gaat.

Verdere interessante doelen:
 •  Jilemnice
    De stad Jilemnice staat bekend als de poort tot het westelijke gedeelte van het Reuzengebergte.
    Kasteel – groot museum van het Reuzengebergte (met o.a. mechanisch Betlehem van Jáchym Metelka). • Vrchlabi
    Kasteel – een in het oog springend kenmerk van de stad.
    Kasteelpark – tegelijk met de bouw van het kasteel ingericht. Vanuit het kasteelpark komt men via de houten     brug naar de kasteelgraftombe.
    Kasteelgraftombe – gebouw in nieuwgothische stijl, altaar met piëteitbeeld.
    Augustijnenklooster – barokgebouw met enkele elementen uit het classicisme.
    Sint.Laurentius kerk – gebouwd op de plaats van de oorspronkelijk gotische éénschipkerk uit 14e eeuw. • Nova Paka
    Sucharduv Dum – het museum met tentoonstellingen over de geschiedenis, kunst, etnografie, met houten     Betlehems. Tegenover het huis Sucharduv dum staat de Schatkamer, waarin niet alleen schitterende edelstenen     te bewonderen zijn, maar waar men zich ook kan verdiepen in het spiritisme van het Reuzengebergte.

 • De burcht Pecka
    De burcht, die in de 14e eeuw op de plaats van een kleine voormalige vesting werd gebouwd, is het     belangrijkste monument van de gemeente Pecka. In de latere eeuwen werd de burcht uitgebreid met een paleis     in de renaissancebouwstijl. Tentoonstellingen (in de kelders) maken de bezoeker bekend met de etnografie van     het gebied, met de geschiedenis van de stad en van de bloedrechten en justitie.